neljapäev, 1. märts 2012

1. marzo. Giovedi.

Täna oli juba tõsiselt parem päev.
Algas küll murelikult, sest eilne peaga vastu keelebarjääri seina jooksmine ei teinud just eriti kasu. Karta võis, et tänane tööpäev tuleb sama muserdav, kui eilnegi. Eks ilmselt töömeestel oli ka kodus hea rääkida ja mõnitada, et näe, tahtsime töömehi, saadeti hoopis 2 tölli.
Et me siis ka töllid oleks olnud, oh ei.. Kargasime ringi, vaatasime küsivate nägudega ringi.. Motika osakonna mees Andrè oli maru äge, teda ei kottinud üldse, et me aru ei saanud, muudkui seletas, õpetas ühe sõna selgeks jälle ja aitasime Kaidoga tal rollereid üles korrusele lükata.
Hommikupoole sai siis lõpule viidud eilne lammutustöö. Mootor lahkus kerest, võtsime välja ka istmed ja muu peenike pudi, mis kõlvas kasutada, ladustasime lattu, veeretasime selle "käru" välja ja kõik oli va bene.

Seejärel "kogemata" eksisime järgmise mehaaniku juurde, kes eile aitas meid keelega veidi. Küsisin, kas ta räägib inglise keelt, ta näitas, et vähe, aga meile sellest piisas. Õppisime paar sõna jälle selgeks ja ta lasi meil Honda maasturil esisillast loks üles leida. Leidsime!

Muidu oli igati tipptopp. Bruno küsis veel, kas me vene keelt ka räägime, vastasin et jaa, aga sinnapaika see jäigi. Praegu tuleb vene keeles rääkimine niiiiiiii hästi välja ju. :)

Aga üldiselt olid kõik rõõmsad, Vincenzo näitas jälle käega ja rääkis sinna juurde, aga mis sa hing ikka tahad, puudulik sõnavara... Vähemalt lubas meil rehve vahetada ja sellega tegelesime kuni bussini, kui Bruno lõpuks tuli ja üle töökoja hõikas - Ragazzi! L'autobus! ja näitas näpuga kella. "Si, si!" ja tõttasime Kaidoga riideid vahetama.

Söögikohta jõudsime ka normaalsel ajal ja kõik tundus hetkeks hästi. Ragnar on meil veel natuke pessimistlik oma tuleviku suhtes, kuid küll me tedagi toetame ja aitame. Homseks on vaja keeletunniks kodutöö ära teha, lubati lausa jäätis välja teha, kui ära teeme. Seega naeratus on hetkel näos.
Ei ole kerge see autotehniku elu siin, kui keel piirdub mõne sõna ja käeviibetega. Aga näed, saame hakkama!

Praeguseks side lõpp, homme on selle nädala viimane reede, tuju tõuseb!

Ciao!

1 kommentaar:

Maarja ütles ...

Mis viimane reede ? Esimene ikka! Optimismi, poisid, optimismi ;)