esmaspäev, 24. september 2012

Karvikute välimääraja e. beibifeisist lumeinimeseni.

1. Babyface elik maakeeli beibifeiss.
Noorsand on veel alla 18-aastane, kergelt kohalik popstaar, siiski koolis juba rebib naisi kahelt poolt nagu vikatiga. Ehkki mõnes kohas jääb elukogemusest tugevasti vajaka ning ainsaks suurimaks unistuseks on uue bemmiga Hollika ringil odavate daamidega ringe teha, siis poiss loodab, et ajateenistus teeb meheks.
Arusaadavalt puudub noormehel ka habemetüügas. Tihti pole ka juukseid. Võimalik segi ajada ka naissoost isikuga.
Kuulsaim BF - plikside lemmik Justin Bieber.

2. "Hallitus" tuntud ka kui " the 5'o clock shadow"
Beibifeisist järgmine samm, kus noormees on juba suutnud märgatava kirme omale suu ümber tekitada. Usinamatel on selline soliidne 3-päevane samet, pidavat naistemagnet olema. Veel popim, kui on piiratud võruks ümber suu, kuigi mõni arvab, et šokolaadisöömisega on vähe liialdatud. Hullemal juhul oled itaalia soost räpihomo, kellest õhkub ka tugevalt äftersheivi ja higilõhna. Sest ta lihtsalt on nii isane.
Rikkamad suudavad oma "hallitusega" juba ka bemmi pidada, kuid Hollika ring odavate daamedega on veel tulevik.
Kuulsaim "vari" - Justin Timberlake 2012

3. Vuntsvillem.
Selline stiilselt ära pügatud fassong, mis kaunistab tegijate meeste nägu. Vuntsil on reeglina ka palju pappi ja ilusad kiired autod. Võimalik, et ka piltilus kaunitar käevangus ja ülikond seljas ja see mõjub! Kas siis tehtud mingisugune kindel stiilipärane lõige või lihtsalt pestud-kammitud, igatahes püüab pilke. Kohe lööb ette Seth Rogen, filmist "Zac ja Miri teevad porri". See on HOT, aga teisalt võid olla ka nagu tegelaskuju Alan filmist Hangover. That is the mother of all beards. Enamjaolt turn-off, aga hei, maitseid on erinevaid. Flo Rida on teinud sellest omaette kunsti.
Kunst pole kunsti teha, kunst on kunstis kunstis näha ja kui te sellega hakkama ei saa, siis sorri, te pole veel kunsti näinud. Kahjuks võib kergesti segi ajada ka suva pompsuga tänavalt.

4. Hipi.
Sorakil rasvased haisvad juuksed, nina all miski stanget meenutav karvane ollus ning lõua otsast justkui kirbud viskavad viimses hädas köisi, et alla laskuda. Ei ole üldse HOT. Hollika ringil odavate daamedega kurvetamisest võib ainult unistada. Vahest on juuksed kaetud panama kaabuga, harvem peapaela või omakootud kanepise nööriga. Johnny Depp on meile end korduvalt end sellisena näidanud. Ja pealegi, ringi "trippides" on kõike muud meeles, kui juuksehari ja žilett!

5. Hipster
Hipi on hipsteri edasiarendus, selle vahega, et kui hipi laseb elul minna ja loodusel oma tööd teha, siis hipster teeb end meelega selliseks. Võidunud juuste asemel on geeliga hoolikalt voolitud soeng, mida kindlasti linna peal peab näitama. Usinamad tekitavad oma pahmakast ka rastapatse ja pole välistatud ka rastafari mütsilott.
Lõhnavad reeglina meeldivalt, kannavad ruudulisi Ivy League'i kampsikuid ning joovad Pirogovi pargis pingi peal Alekokki.
Hipsterist hipiks saab paari päevaga.

5. Metsjeesus.
Selline 30-ndates noor mees, kes kannab tihti linaseid rõivaid, ajab seosetut juttu maast ja ilmast, aegajalt kohendab oma tagumikuni ulatuvaid juukseid, luristab hommikusuppi oma habemest ning tõmbab nööri hommikumantli ümber koomale ning napsulauas vehib kätega alati taevapoole.
Ta arvab, et kõik, mis on antud, on jumala poolt ja oleks patt midagi maha lõigata. No olgem ausad, igas seltskonnas on oma jeesus, kellel vahest on juhtumisi ka kidra kaasas ja kui laul lahti lüüakse... oi oi.. Selline moodne hipi, kuid rafineeritum.
Ilmselgelt kosmeetikafirmad tema pealt ei teeni.

6. Jeekim.
Karvasem kui metsast välja tulnud jeesus, ajab habet ehk korra dekaadi jooksul, et teada saada, mis värvi ta silmad on, kui vaja ARKis uut juhiluba taotlema minna. Sõprade kingitud žiletid ja äfteršeivid on omakorda edasi võu tagasi kingitud paari-aastaste vahedega, kuna ta ei leia neile kasutust. Samas hoolitseb ta oma kodu ja riiete eest ja need on alati puhtamad kui beebipepu. Parimal juhul on jeekimil ka oma pere.

7. Lumeinimene või wookie.
Kõik teavad, kes ta on, et ta on olemas aga keegi pole kunagi oma silmaga näinud. Ja needki, kes näinud on, pole aru saanud, kus on pea ja kus on perse. Kogemata võib niimoodi toitu valest august sisse ajama hakata.
Niiet, kui päeval metsa minnes mätta seest kaks punnis silma vastu vahivad, siis ei ole see keegi majahoidja Sidorov, kes põõsas häda teeb, vaid te olete kohtunud Lumeinimesega. Võimalik isegi tsiviliseeritud suhtlemine või artikuleeritud viipekeel.

Kommentaare ei ole: