pühapäev, 4. november 2012

uutsi kuutsi...

Ah et miks selline pealkiri?
Noh, seepärast et... et...
Ah, mina ka ei tea ju kõike, minge lugege raamatuid!

Nali.

Aga tegelikult oli lihtsalt isu natuke jälle end tühjaks kirjutada. Tööstressi ei oska mina teisiti maandada, kunst on mu parim sõber. Nojah, mis ma ikka seletan, ma ju värvisin oma auto talverattad punaseks üsna hiljuti... Mis muud, kui stress.
Nüüd mõni küsib kindlasti, et kas siis naine ei saa voodis hakkama, et pean paska kokku määrima siin blogis, siis pigem ütleks, et ei-ei, vastupidi ikka.. Naine on tasemel, aga vahest tahaks ikka veebiruumi kahandada. Mitte küll nii väikeseks, et Mart Laari kombel järsku südari saan, kuna ruum/rumm sai otsa.. Mart Laar on tegelikult väga hea poliitik ja loodan, et ta paraneb.

Aga et siis mis ma viimasel ajal korda olen saatnud?
Suurt midagi, peale praktika, mis on ka juba pooleldi läbi. Hommikust õhtani elan rehvihunnikute vahel, Bridgestone'ist Sailun'ini. Sailun, kahjuks küll tundmatu hiinlane, aga väga hea odav rehv.. Lihtsalt infoks..
Paar hooldust kobatab ka päevas ikka, et päris meelest ära ei läheks, kuda Lianal geneka rihma vahetada või otsida Tucsoni keskluku lüliti alt nupuvalgustust, mida ei ole olemaski... Aga ei kurda. Sedasi lähevad päevad ka kiiremini. Õhtu saabub kiirelt, sama kiirelt ka uni, kui pea patja puudutab.
Nädalavahetusel käisin jälle keset Eestit, pruudi vennalapsel oli sünkar ja me olime ka kutsutud.
Reedel muidugi tuli nädal pidulikult ära saata ja läksime Club Tallinnasse, pidi olema miski Skyplusi TOP 40 Party.. Aga mis seal tegelikult oli - kuskil oli lasteaial väravad lahti jäänud vist, sest sellist alakate hunnikut pole tükk aega seal näha olnud... Vähemalt suuremat röökimist ja kisa-kära ei tekkinud. Igatahes pidu oli igav ja nii me sealt läksime Fastersisse kanarulli nosima. See on meie traditsioon alati peale klubis käimist. Boonuseks see, et mina saan kõik endale, mida keegi enam süüa ei jaksa.
No ja siis me läksimegi ära koju, et tudusse visata, kuna pikem sõit ees..
Siiski, Vaido Pannel laseb päris head mussi.

***

Aga täna jäi kogemata näppu Swedbanki reklaamleht Seenioritele, kus pakuti heade tingimustega autoliisingut pensionärile. Noh, arusaadav ju, ligi 65% autodest meie riigis on ikkagi vanem, kui 5 aastat ja vajab väljavahetamist. No oleks, et nad siis teeks noortele sama head laenutingimused - mina näiteks tahaks küll juba oma kodu osta, aga 30 aastat pool palka ära maksta on ka nagu liiast, lisaks veel käsi+jalg muude teenuste eest...
Aga jäi silma säänsed laused, et uued autod on ikka ökonoomsemad ja odavamad pidada, kui nt. 10 aastat vana auto. Välja toodud siis konkreetselt uue auto 5L/100km kohta ja 10.a vana 2.0 mootoriga auto 10L/100km kohta. Julgeks vaielda, et enamik neid "ökopunne" jääb nendele vanadele alla ja vana auto rüüpab vaid siis, kui on hooldamata. Isegi minu 13.a vana 2.0 bensiini rüüpav elukas on ökonoomsem, kui see kuradi pisike VW UP!, kuhu ei mahu isegi normaalselt rooli taha. 7L keskmiselt on ikka päris masendav 1liitrise kohta.. Samas mulle meeldib see Fordi 1.0 EcoBoost, sain sellise mootoriga uut Mondeot proovida saladuskatte all. Päris mahe ja mõnusalt liigub. Ei ütleks küll, et piimapakk seda rongi edasi veab. Turbo jääb veidi vajaka küll, et linnas ikka väga kõrge käiguga sõita ei saa... Aga noh, ökonoomsem on ta kindlasti, kui sama auto oleks nt. V6 mootoriga. Ehk siis, et Swedbank ei ole eriti objektiivne, vaid lendab peale täie rauaga, kuid iseenesest on jutul jumet - uus auto on ikka uus auto. Samas hoolduskulud ja muu kaasnev tõstavad selle uue auto hinna niigi kõrgeks, et odavam on osta garantiilõpuga auto, mis on oma õige väärtuse juba saavutanud ja millel võib kasutama hakata B-grupi varuosasid, kuna mõningal juhul on need lihtsalt NIIIIII palju odavamad. Ainuke hea pluss oli, et seenior saab auto iga kell tagastada, kui ei sobi, või kui juht ei ole enam liikluskõlbulik. Ma lihtsalt kardan seda, et nii mõnigi äsja load saanud tattnõna pressib vanaemalt-vanaisalt auto välja...
Pigem võiks edendada seda niigi seisvat autojääki. Autoplatsid kubisevad igasugu masinatest, mõni seisab seal juba aastakümneid.. Ilma naljata, kusjuures! Tean ühte kohta, kus vana Pobeda seisab juba vähemalt niikaua, kuni mina mäletan ja hind langeb iga aastaga (paraku mitte nii soodsaks, et endale tasuks tuua, sest kere on sm. Rooste poolt juba peaaegu ära varastatud)... Aga ühe vanasõidukiga vuraks praegu ringi küll..

Praktika on ka see kuu lõppemas, siis uuesti kooli ning hakkab see eksamitrall pihta.. Sünnipäev on ka vaja üle elada, kõik räägivad mingist peost.. Ise mõtlesin, et kutsun nad kuhugi klubisse kokku aga ise libistan kodus õlunaadi ja itsitan pihku...

Ahjah, kuramuse jõulud on ka tulemas.. Kingitusi vaja hakata kokku kraapima...

Kommentaare ei ole: