laupäev, 18. september 2010

Ühikaelu jätkub, kokkuvõtted.

Nonnehh..
Nüüd siis juba tükimat aega maitsnud ühikaroti elu, mis btw ei maitse sugugi nagu saia peal oleks mesi.. Pigem nagu Vene põrgu, kus pead iga päev sööma 2 ämbritäit sitta.. Aga minu ja meie õnneks, on nagu Vene põrgus ikka, küll on sitt otsas ja küll on ämbrid ära varastatud...

Eelnevalt on põgusalt olnud juttu sellest, mis elu meid ÜE. nr.3 katuse all ootas, nüüd oleks aeg natuke rääkida inimestest, kes on mu ümber..
see ütelus pidavat paika, et igas seltskonnas on oma must lammas.. Võimalik, et neid on lausa 2..
Esimese septembri motsioone uuesti mälus tagasi keerates, siis peaksin ilmselt alustama algusest...Noh, nii vähemasti teeks Agu Sihvka oma tagasihoidliku maneeriga..

1. septembri hommik, kui olin just üle elanud esimese öö Ühiselamus nr.3, algas üsna meeldivalt. Kui välja arvata see juustu ja seksi hais, mille eelmised asunikud sinna jätnud olid... Peale väikest turgutust siis asusime siis toanaabriga end ilusaks sättima.. Noh, naiste jaoks peab ilus välja nägema ju.. Hahaa.
Esimene tund pidi olema kursusejuhataja tund, mis pidi siis olema niiöelda tutvustav sissejuhatus sellesse, mis hakkab ees ootama.. Peaukse juures oleva stendi pealt leidsin omale vajalikud numbrid üles ja hakkasin juba tuttavat treppi mõõtma..
Klassis oli umbestäpselt koos minuga 15 inimest.. Kuna NäoRaamat on tore asi, siis vähemalt sissevõetute nimekirja järgi oli lihtne nimesid sisse toksida ja vaadata, kes on kes.. Meeldiva üllatusena tuli see, et 2 naisolevuse asemel oli neid 3...
Poisid olid kohe suht sõbralikud, suht koheselt saime jutu peale ja sõbralik koostöö võis alata. Meil on siis kursusel üks itimees, 2 õppinud kokka, üks laevamehaanik, üks professionaalne suusataja, üks õppinud sosssepp ehitaja ning neiud soovisid rohkem teada autodest.. Ülejäänutest pole veel suutnud väga sotti saada, enamik on tulnud otse keskkoolist ning väljalaske aastad jäävad 89 ja 91 vahele, mistap tunnen ma end veidi vanana, kuid kuna korra on pakutud juba 19, siis noh, kõik polegi veel läbi ju...
Oma arvamust olen pidanud korduvalt muutma mõningate suhtes.. Nooh, lohutuseks, kes lugema juhtub, et ikka paremuse poole. Alguses arvasin, et tulevad kokku rullnokad, keda huvitavad ainult, kuidas sportsummutit teha ning kuidas puust kolbi teha ja kuidas ketsi lasta tibide ees, samal ajal ise rooli taga burksi nosides.. Reaalsuses on meil viisakad noormehed, enamikul on siiski ettekujutus mida auto endas sisaldab, keegi ei hakka summutisse auke puurima, et häält isasemaks saada ja keegi ei hakka õhuvõtust liiva sisse kallama, et sedasi koldeid lihvida seestpoolt..
Kursus on meil üldiselt äge.. Nalja on nabani päevast päeva. kui jätta välja fakt, et reedesed päevad on suht üheülbalised ja ainuke põnevus on see, kui lähed joonistustunnist ühika poole ja hobumajanduse tüdrukud sulle üle palkaia kelmikalt naeratavad.. It's just like walking on a catwalk.. All eyes are on you.. Siiani pole peale "tere" julenud miskit öelda..
Nalja all siis mõtlesin tegelikult seda, et kui keskkooli ajast kangastub selline olukord, kus isegi omaette muiet loeti pinginaabriga suhtlemiseks ja karistuseks oli kodune lisaülesanne, siis siin on asi vastupidi.. Pigem ootavad õppejõud just suhtlemist ja asjakohased kommentaarid on alati oodatud. Samuti ei saa keegi vastu pead, kui naabriga arutad, kuidas Opelil vahetatakse klapisääretihendeid või millises esinduses on naismehaanikud.. :) Üle mitme-setme aasta on koolis  fun! Pole absoluutselt miskit vaenulikku pinget. Tunnid lähevad kui lennates ja füüsika on jälle armsaks saanud.. Või annab mulle innustust kiitused, noh, kes neid ei tahaks, olgem ausad.. :) Pikk pai ja soe sõna aitavad ilmselt enam, kui see, et sind mõnitatakse tunnist tundi ja öeldakse, kui loll sa oled..
Nii aga nüüd on teema läinud veidi rappa.. Pidin ju siiski oma kaaslastest juttu tegema..  Meil on tegijad poisid, peaks üldiselt mainima.. Sai isegi väike foorum tekitatud, adminn Andy käest peab küsima, kui suureks seda kommuuni ajada võib.. Ega internet ka kummist ole ju.. Minugi sõnad võtavad olulist ruumi ära niigi vähenevast kogumist.. Kuid sellegipoolest oleks äge mingi traditsioon käima lükata, et näituseks käia oma kursusega kasvõi koos kuskil bowlingus regulaarselt..
Juba mainisin, et me oleme tegijad.. Jah, kes on suutnud millegagi ikka juba hakkama saada, olgu see siis kas vana auto üles putitamine, luhta läinud abielu või siis sihitult siiani läbi elu liuelnud ja kooli tulnud vaid kellegi mahitusel, et muidu vanaema jätab pärandusest ilma.. Ma leian, et peaks koolis käima ikka eelkõige enda pärast.. Nagu üks neiu, kes just lõpetas hobuste majandamise samas koolis ja nagu näha, siis ei vii ka kõrge haritus kuhugi - isegi kunagised EMÜlased istuvad kodus, koristavad peldikuid või õpivad juba muud asja, kuna oma erialaselt tööd lihtsalt polegi siin Banaanias. Sama lugu kehtib ka meie lõbusate kokapoiste kohta, kes ootasid oma valget laeva.. Ning alles 1.septmebri eelõhtul said tööpakkumise laevale.. Epic career fail.. Aga no vähemalt poisse huvitab tehnika ja õpivad ikka midagi kasulikku edasi.
Ja kuna enamik meie kursusest on ka minu korrusel, siis tundideväline sotsiaalelu lokkab täie rauaga. Küll istume kellegi toas ninapidi koos, räägime anekaid, räpaseid lugusid, vaatame liikuvaid naisi pildimasinast, piilume plikasid akna pealt või käime koos jõusaalis raskusi kangutamas, staadionil jooksmas, jne. Huumoripuudust meil koridori peal igatahes pole.. Kui nüüd välja jätta koma, kes ikka käib ja hoolitseb, et meil oleksid käed teki peal ja tuled kustus. Turvamehe ideest ma pole siiani aru saanud.. Tüüp sõidab lihtsalt ümber kampuse, teeb autos suitsu, jätab maha konid, mida MEIE peame koguaeg ära kraamima ja siis muudkui kitub meie peale, et näe-näe, tuba 29 ikka tuli põleb peale keskööd.. Õnneks käib toa uks lukku ja salaja hiilime plikade juurde kaarte mängima.. Mis toobki meid järgmise punkti juurde - NAISED.
Ennevanasti olla olnud selles ühikas bordu-elu.. Mehed ja naised segamini.. Tegelikult vist olnud igas ühikas, kuniks siis otsustati üks ära remontida euronõuete järgi ja siis tehtud see puhtalt naiste omaks. Niiet, kui ma oma nina ukse vahelt sisse pistsin, siis sain juba nagu tuppa pissinud kass, et mida ma otsin sellest majast.. No daaa, naisi loomulikult!
Meie korrusel, kohe minu toa vastas on kaks vahvat neidu, kuulu järgi viimasel kursusel põllumajandajad.. Igati toredad, isegi saia küpsetasid meile hommikuks. Vedasid meid ka ühel sumedal õhtul õunaraksu, kuid paraku taliõunad veel na hapud nosimiseks, kuid kuda sa ütled ära, kui see sulle ilusate suurte silmadega ulatatakse.. See oli ühtlasi ka see kord, kui üks nende kursaõde üritas vist külge lüüa, kuid kui teada sai, kes ma olen, kust tulen, mida õpin ja kui vana olen, mind otsekohe maha kandis ja minema jooksis.. :) Aga jah, ses suhtes on meil toanaabriga vedanud...
Ja endiselt teised kutid küsivad minult - seleta ära fenomen, et miks naised sulle end lausa külge kleebivad, et milles on keiss.. Ma ei oska nagu miskit vastata, kehitan õlgu ja sügan keelega kulmu..
Teistel korrustel on veel naisi, kuigi jah, neid ei peaks tegelikult siin üldse olema, vähemalt nii koma meile seletas, kuid kuna naistemaja on juba ülerahvastatud, siis poisid peavad leppima.. :D Ofkoors, kuidas siis teisiti? Meie ju külalislahkus ise. :)
Aga siiani pole veel päriselt kõigiga päris sõbraks saanud. Eriti üks neiu meie kursalt, kes on sama müstiline nagu kuuvarjutus ning teda näeb osades tundides samuti kuni lõunani, siis on tool jälle tühi.. Ta küll kuulab poiste jutte pealt, kuid sõnagi sekka ei ütle, seevastu teised 2 neidu on agarad, Rellul on isegi auto, mille kallal ta juba näppu harjutab. :P
Peaks miski tutvumisõhtu-laadse ürituse orgunnima, saab ehk ka need vaiksed hiired rääkima... Meile tuli ka üks uus poiss, kes samuti eriti midagi kaasa ei räägi, kuid poisis paistab potentsiaali olevat, et ilmselt sama teema nagu mul esimene kord oli, et huvitav, kui kergesti omaks võetakse... Samas meil on nii vahvad inimesed koos, et oleks patt jätta kampa löömata..
Niiet seekordsed tervitused lähevadki siis Andy'le, Urmole ja Villule, Kaidole ning toanaaber Henry'le "üle-tänava" Merkale ja Kerlile :D (aka ÜE nr.3 Pornoparunid) :D

Kommentaare ei ole: